Nivå bymidte

Som et forstudie til den kommende udviklingsplan for Nivås bymidte har Studio mockup og Hele Landet etableret et midlertidigt byrum centralt i Nivå. Igennem det kommende år skal byrummet danne grundlag for nye fællesskaber og anvendelsesmuligheder for bymidten i Nivå. Erfaringerne fra projektperioden vil herefter indgå direkte i de kommende udviklingsplan for Nivå bymidte.

Det midlertidige byrum består af:

  • En 20’fods open-side skibscontainer med tilstødende terrasse som frit kan benyttes af byens borgere, uanset om de har behov for et projektrum til deres projekt eller en scene til byfesten.
  • 10 bænke og 5 borde, der let kan flyttes rundt og danne rammen om store fællesspisninger eller mindre intime opholdsmuligheder
  • 3 Tarzanbaner i robinietræ
  • 10 slacklines
  • 17 plantekasser med bænk
  • 6 rutsjebaner
  • 3 hængekøjer
  • En 200 m2 midlertidigt belægning af lyst stenmel

Foruden de oplistede elementer har Nivågård Malerisamling i samarbejde med Julie Boserup og Nivå Skole faciliteret en kunstinstallation på containeren, mens den lokale forening Fællesværket har etableret et grønt pusterum i Nivå Biblioteks tilstødende have.

Tidspunkt –  Maj 2019
Kunde – Hele Landet
Projektejer – Fredensborg Kommune & Realdania

Projektet er finansieret af Fredensborg Kommune og Realdania under kampangen “Hovedbyer på forkant”.